Kiracılar Dikkat Ev Sahiplerinin Yeni Yöntemi

0 197

Ev sahiplerinin yüksek kira almak için başvurduğu yöntemlere bir yenisi daha eklendi. Yüzde 25 oranındaki zamla yetinmek istemeyen ev sahiplerinin hedefinde kentsel dönüşümde evi olan kiracılar var. Gayrimenkul uzmanı Şenay Araç Demir, “Özellikle Avrupa Yakası’ndaki kentsel dönüşümün yoğun olduğu yerlerde şu anda bu moda var” dedi.

Fahiş kira zamları nedeniyle getirilen yüzde 25 sınırına takılmak istemeyen ev sahipleri, yeni bir yöntem buldu. Ev sahiplerinin yeni hedefi, kentsel dönüşümde evi olan kiracılar. Ev sahipleri bu şekilde uzun dönem kiralama yapmak isteyenlerden kaçıyor.

“ÖZELLİKLE AVRUPA YAKASI’NDA MODA”

Show Haber’in haberine göre gayrimenkul uzmanı Şenay Araç Demir, “Öğrenci, memur, doktor ve bekardan sonra kentsel dönüşümcü modası var. Özellikle Avrupa Yakası’ndaki kentsel dönüşümün yoğun olduğu yerlerde şu anda bu moda var” dedi.

CEZA YOLDA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçtiğimiz günlerde yüksek kiralara karşı yeni bir düzenlemenin sinyalini verdi.

Erdoğan, boş duran evler için ilave vergi ve fahiş fiyat artışlarına ceza gelebileceğini söyledi:
“Şimdi bakanlığımızın konuyla ilgili çalışması var. Bu çalışmayla da bunların üzerine üzerine gideceğiz. Yani bunların yanına bu kar kalmayacak. Fahiş kira artışını ve konut fiyatlarını durdurmak için gerekirse ceza uygulamasına da gideceğiz.Vatandaşlarımızı açgözlü bir avuç azınlığın kar hırsına kurban edemeyiz. Vatandaşımızın alım gücünü düşürmemek, enflasyona ezdirmemek için yaptığımız zamlara göz diken ev sahipleri bunun bedelini ödemek zorunda kalacak. Hangi konuda olursa olsun fahiş fiyat artışlarına giden, piyasanın dengesini bozan yaptığı davranışın cezasını çekecektir.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.