Sosyal Medya Fenomenlerine Vergi İncelemesi

0 22

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2024 yılının ilk ayından itibaren yürüttükleri sıkı para politikası doğrultusunda yaşanabilecek vergi kayıplarını önlemeye yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında konuştu. Şimşek, sosyal medya uygulamalarından elde edilen gelirlere odaklanarak, vergi kaçağı ve kaybını engelleme çabalarının bir parçası olarak, Instagram, Twitch, TikTok ve Facebook gibi platformlardan gelir elde edenlerin izlendiğini açıkladı.

Şimşek, özellikle fenomenlerin de içinde bulunduğu bu kişilerin, gelirlerini beyan etmemeleri durumunda gerekli adımların atıldığını belirtti. Gelir elde eden kişilerin genellikle elektronik ödeme kuruluşlarını tercih ettiğini vurgulayan Şimşek, analizin kapsamının sosyal medya uygulamalarını da içerecek şekilde genişletildiğini ifade etti.

Sosyal medya üzerinden içerik sağlayarak veya mal/hizmet satışı yaparak gelir elde eden birçok kişinin tespit edildiğini belirten Şimşek, bu kişilerin vergi mükellefiyeti bulunmaması durumunda gerekli işlemlerin başlatıldığını açıkladı. Ayrıca, gelirlerini beyan etmeyen veya eksik beyan eden mükelleflerle ilgili de gönüllü uyum ve izah uygulamalarının yanı sıra diğer işlemlerin de devreye alındığını ifade etti.

Şimşek, vergi kaybı ve kaçağının önlenmesi amacıyla yapılan bu çalışmaların devam edeceğini vurgulayarak, mükelleflerin uyumsuzluklarını gidermeye yönelik bilgilendirme ve rehberlik çalışmalarının da sürdüğünü belirtti. “Vergi ödemeyenlerin üstüne gidiyoruz” diyen Şimşek, bu çabaların vergi adaletini iyileştirmeye yönelik önemli bir adım olduğunu belirtti.

Kaynak: Abcgazetesi

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.