Granit İthalatına Tedbir

0 24

Vietnam üzerinden ithalatı yapılan granite uygulanan antidampinge karşı önlem kümesindeki şirketler tekrar tescil edildi. Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı’nın yayınlanan tebliğine göre İthalatta Haksız Rekabetin önüne geçilmesine yönelik aldığı tedbirler tekrar belirlenerek resmi gazetede yayınlandı. Bu tebliğe göre ülkemizin Vietnam üzerinden getirdiği granitlere daha evvel konulan dampinge karşı alınan önlemlere yönelik ticari ilişkilerde bulunan şirketler yeniden belirlendi.

Bu yönergeye göre ticari faaliyetlerine izin verilen şirketler, Vietnam’da yerleşik Dong A Granite Stone Co, Enterprise 380 Phu Tai Joint Stock Co. ve Hoan Cau Granite Co. Ltd. şirketlerin söz konusu önlemleri etkisiz kılmaya yönelik bir faaliyetleri bulunmadığı tespit edilirken, bu şirketlerce üretilen granitlerle alakalı işlemlerde üretim sertifikası aranarak mevcut dampinge karşı önlemin uygulanmaması gerektiği değerlendirildi.

Bu çerçevede bahsi geçen şirketler için uygulanan dampinge karşı önlem kaldırıldı, diğer şirketler için ise ton başına uygulanan 174 dolarlık önlem sürecek.

Tebliğ, 17 Şubat 2016’dan geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girecek.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.