Müjde! Doğalgaz Bulduk

0 26

Fatih sondaj gemisi yaptığı sondaj çalışmaları neticesinde Karadeniz’ de 320 milyar metreküp doğalgaz buldu. Ülkemiz için tarihi  bir dönüm noktası olan bu buluş, ülkenin enerji bağlamında dışa bağımlılığını büyük ölçüde azaltacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Türkiye’de yeni bir dönem açılacak” dediği “müjdeyi” açıklıyor.

Açıklamadan Öne Çıkan Başlıklar Şöyle:

*Erdoğan, ”Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdi. Fatih sondaj gemimiz 20 Temmuz’da başladığı Tuna-1 kuyusu sondajında 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfetmiş durumda. Hedefimiz 2023 yılında Karadeniz gazını milletimizin kuıllanıma sunmak” dedi

*Fatih sondaj gemisinin 320 milyar metreküp doğalgaz bulduğunu belireterek, “İlk kuyuda bulunan bu rezerv daha fazlasının habercisi” dedi.

*Operasyonu tamamen milli imkanlarla yapıldığını, yeni kuyular açılacağını vurgulayan Erdoğan “Hedefimiz 2023 yılında Karadeniz’deki doğalgazı milletimizin hizmetine sunduk” ifadelerini kullandı.

*Dokuzuncu sondaj sonunda rezervin bulunduğunu söyleyen Erdoğan Akdeniz’den de benzeri müjdeler beklediklerinin altını çizdi.

*Türkiye’nin yıllardır enerjide dışa bağımlı olduğunu anımsatan Cumhurbaşkanı, bu alandaki yatırımları sürdürme konusunda kararlı olduklarını söyledi ve şöyle devam etti: “Türkiye artık kendi ayakları üzerinde duracak iradeye ve güce sahiptir. Yunanistan başta olmak üzere karşımıza çıkanların hepsi haklı olduğumuzu biliyor.”

*Dünyadaki birçok çatışma ve kaosun ardında enerjinin yattığına değinen Erdoğan, ‘petrol ve doğalgaz kaynakları için vahşice insan kanı akıtıldığını’, buna odaklanan bir kapitalist sistemin varolduğunu söyledi.

*Enerjinin bağımsızlığın tesisinde büyük öneme sahip olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı, ‘Doğu Akdeniz’deki hesaplara’ da değinerek, “Doğu Akdeniz’de onca oyunun gerisinde enerji kaynakalrının paylaşımı kavgası var” dedi.

*Erdoğan, “İnsanlık bizde pettol onlarda kalmış olabilir ama Rabbim bize yeni bir sayfa açtı” diyerek üç sondaj ve iki sismik araştırma gemisineden bahsetti.

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.