Velileri kara kara düşündüren haber

0 151

YKS tercih sonuçları açıklandı. Yüzbinlerce aday üniversiteli oldu. Üniversitelerin açılmasına sayılı günler kala öğrencileri zamlı yurt fiyatları karşıladı. Ülke genelinde özel yurtlara ortalama yüzde 85 ile yüzde 105 arasında zam yapıldı

Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından barınmak için yer arayan öğrencileri özel yurt ücretlerinde zamlı fiyatlar bekliyor. Devlet yurtlarındaki kapasite yetersizliği üniversite öğrencilerini barınma kriziyle karşı karşıya bırakıyor. Özel yurt ücretlerine yüzde 100’ü aşan zamların gelmesinin ardından milyonlarca öğrencinin tercih ettiği büyük şehirlerdeki yurt ücretleri dudak uçuklatıyor.

BİR YILDA GELEN ZAM YÜZDE 100’Ü AŞTI

Sözcü’de yer alan habere göre; yurt ücretleri; yurdun bulunduğu semte, üniversiteye yakınlıklarına, odada kalan kişi sayısına ve yurdun sağladığına olanaklara göre değişse de yurtlarfiyatlar.com verilerine göre 2023 yılı Temmuz ayı itibarıyla özel yurtların ücreti bir önceki yıla göre yaklaşık ortalama yüzde 85 ile yüzde 105 arasında arttı.

Türkiye genelinde 2023 yılı özel yurt fiyatları bir yıllık eğitim dönemi için (9-10 ay) en düşük 20 bin TL olurken en yüksek 320 bin TL oldu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.