Maden Sahasından Lavanta Tarlalarına

0 26

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü,  Kütahya’ nın Tavşanlı ilçesi Tunçbilek beldesinde bulunan eski linyit maden ocağını lavanta tarlalarına çevirerek turizm sektörüne kazandırmayı amaçlıyor.

Kütahya ili Tavşanlı ilçesi sınırlarında madencilik icraatı sonrasında terk edilen maden sahası, ekilen lavantalar sonrası farklı bir hale büründü. Kütahya Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, “Faaliyetlerine son veren linyit maden sahasını ekilen lavantalardan sonra ziyaret edilebilir hale sokarak turizme açmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. Eski maden sahalarının ağaçlandırılmasını sağlayan kurum, özellikle bor, gümüş, manyezit ve linyit rezervi bakımından zengin olan bölgelerde yıllarca işletildikten sonra terk edilen alanları yeniden yeşille buluşturuyor. Bu kapsamda son 25 yılda 2 bin 446 hektar alanda 5 milyon 252 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Proje yaygınlaştırılacak

Keskin, bugüne kadar 100 dekar eski maden sahasını lavantayla buluşturduklarını anlattı. Lavantanın, ekonomik getirisinin yanı sıra halkın ilgisini de çektiğini vurgulayan Keskin, “Burası Kütahya-Bursa kara yolu yakınında bulunuyor. Ayrıca bu eski maden sahasını lavantalardan dolayı ziyaret edilebilir hale getirerek turizme kazandırmayı da amaçlıyoruz.” diye konuştu. Keskin, il genelindeki diğer terk edilmiş sahalardan toprağı verimli olanlarda da lavanta yetiştireceklerini sözlerine ekledi.

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.