Türk Mermercilerden Hindistan’a Sanal Çıkarma

0 18

İMİB Başkanı Aydın Dinçer Hindistan’ a yapılacak sanal ticari faaliyetlere ilişkin detaylar verdi. Karşılıklı alım-satım ilişkileri geliştirmeyi hedefleyen bu çıkarma ile amaçlarının önceki dönemdeki ihracat rakamlarına tekrar ulaşmak olduğunun altını çizdi.

Yapılan resmi açıklamada Türkiye ve Hindistan arasında uzun yıllara dayanan karşılıklı doğal taş alışverişin son dönemde yaşanan Covid-a9 salgınıyla birlikte ortaya çıkan belirsizlik ve olumsuz ekonomik şartlar sonrasında ön plana çıkması gereken çalışmalar hususunda alınması gereken kararlara vurgu yapıldı. Söz konusu sanal heyete açıklamalarda bulunan Dinçer “Hindistan Türkiye’nin doğal taş ihracatında yüzde 5’lik pay ile 4’üncü sırada yer alıyor. Blok doğal taş ihracatında ise yüzde 10,10’luk payla 2’nci sırada bulunuyor. Bu ülkeye yaptığımız doğal taş ihracatında ilk sırada yüzde 89.34’lük payla blok mermer-traverten grubumuz yer alıyor. 2019 yılında böylesi bir tablonun içinde bulunuyorduk ve pazar hedeflerimiz farklıydı. Ancak bu yıl yaşanan pandemi nedeniyle ihracatımızda düşüş yaşandı. İki haftaya yayılacak ve Hindistan’daki önemli satın almacılar ile firmalarımızı buluşturacak olan sanal ticaret heyeti ile ilk etapta önceki ihracat rakamlarımıza ulaşmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye Hindistan’ dan özellikle granit ithal ediyor. Türkiye’ ye Hindistan üzerinden gelen ve en çok tercih edilen granit cinsi Star Galaxy ismiyle bilinen siyah renkli granit çeşididir. Bu granit ülkemizde daha çok mutfak tezgahı yapılmak amacıyla kullanılıyor. Bazı konut projelerinde asansör sövesi, merdiven basamağı ve sahanlık, ayrıca süpürgelik ve denizlik olarak da tercih edilmektedir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.